Yüz Germe

    Yüz Germe Ankara

    Ritidektomi olarak da bilinen yüz germe; yaşlanmayla birlikte yüzde oluşan deformasyonun giderilmesi amacıyla yapılan bir işlemdir. Yerçekiminin etkisi, yaşam tarzı, cilde zararlı dış etkenler ve genetik yapımızın etkisiyle cildimiz yıpranır. Gençken gözle görülmeyen bu yıpranma orta yaşlarda kırışıklık ve sarkma olarak kendini gösterir. Cildin yaşlanması tüm yüzün ifadesini etkiler ve daha yaşlı, yorgun bir görünüme neden olur. Bu da tabii ki istenmeyen bir durumdur. Yaşlanmanın izlerini silmek ve yüze yeniden genç bir ifade kazandırmak için en sık yaptığımız işlemlerden biri de yüz germedir. Cerrahi işlemle yapılan yüz germe sayesinde alın, yüz, çene ve boyun bölgesindeki deformasyon giderilebilir. Yazımızın devamında, yüz germe işleminin nasıl yapıldığı ve yüz germe ameliyatından sonraki süreç hakkında bilgi vereceğiz. Op. Dr. Ayşe Barutçu’dan randevu almak için ise Ankara’daki kliniğimizle iletişime geçebilirsiniz.

    Kimler Yüz Germe Ameliyatı Yaptırabilir?

    Yüz germe ameliyatı, ciddi sağlık sorunları olmayan herkese yapılabilir. Fakat genç yaşlarda yüz germe operasyonuna ihtiyaç duyulmaz. Bu nedenle daha çok orta yaş ve üzeri hasta gruplarımızın tercih ettiği bir işlemdir. Kozmetik ve estetik operasyonlara, erkeklere göre daha ilgili oldukları için de hastalarımızın genellikle kadınlar olduğunu söyleyebiliriz. Yüz germe ameliyatı, çok genç hastalarımıza yapılmadığı gibi yaşı ilerlemiş hastalarımızda da tercih ettiğimiz bir işlem değildir. 55 yaşını aşmış kişilerde cilt dokusu esnekliğini yüksek oranda kaybettiği için yüz germe operasyonundan verimli sonuç alınamayabilir. Bu nedenle yüz germe işlemi için ideal hastalar; yüzünde kırışıklık ve sarkma başlamış fakat cilt dokusu hâlâ esnekliğini koruyan hastalardır diyebiliriz.

    Yüz Germe Ameliyatında Ne Yapılır?

    Yüz germe ameliyatı; yüzün farklı bölgelerindeki sarkmaları engelleyerek yüzün daha genç ve dinlenmiş görünmesini sağlayan bir ameliyattır. Yüz germe sırasında alın, yüz ve boyun da dahil olmak üzere yüzdeki birçok deformasyon düzeltilir. Yüz germe ameliyatı ile uygulanabilen işlemler;

    • Yüz, boyun, yanak, alın ve çene bölgesindeki sarkmalar ve düzensizlikler giderilebilir.
    • Yanak ve boyundaki fazla yağ dokusu alınır.
    • Yüzdeki yağ dokuları gerdirilerek, cilde esnek görünüm verilecek şekilde asılır.
    • Gerekli durumlarda göz kapakları ve elmacık kemiklerine de müdahalede bulunabilir. Ayrıca eğer ihtiyaç duyulursa kişiye dolgu uygulamaları da yapılabilir. Böylece yüzün birçok yönden uyum içinde olması ve estetik bir görünüm kazanması sağlanır.

    Yüz Germe Ameliyatında İz Kalır Mı?

    Yüz germe ameliyatı sırasında yüzün farklı noktalarından ince kesiler yapılabilir. Bu nedenle her ameliyatta olduğu gibi yüz germe ameliyatında da iz kalır. Fakat ameliyat kesileri, dışarıdan kolay kolay fark edilmeyen bölgelere yapılır. Şakak bölgesindeki saçlı deriyi ve kulakların arkasını bu bölgelere örnek olarak verebiliriz. Eğer gıdı dediğimiz çene altı bölgedeki yağlar alınacaksa çene altında da 2-3 cm’lik bir iz kalabilir. Boyun germe ameliyatında ise kulağın önünden başlayarak, kulağı çevreleyecek şekilde bir kesi yapılır. Ameliyat izleri genellikle ilk 1 yıl belirgin şekilde görünür. Zamanla belirginliğini kaybeder ve  estetik açıdan büyük sorunlar yaratmamaktadır.

    Yüz Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

    Yüz germe ameliyatı; hastane ortamında, uzman plastik cerrahlar tarafından yapılan bir işlemdir. Yüz bölgesinde yapılan bir operasyon olduğu için hastalarımızın birçoğu genel anesteziyi tercih etmektedir. Eğer hasta ve doktor uygun görürse lokal anestezi ve sedasyon da tercih edilebilir. Ameliyat sırasında hasarlı dokular belirlenir ve bu dokular cilt yeniden gergin ve sağlıklı görünecek şekilde askılanır. Ameliyat, komplikasyon derecesi ve hastanın cilt yapısına göre 3 ile 10 saat arasında sürebilir.

    Yüz Germe Ameliyatından Sonra;

    • Ameliyattan sonra 1 gece hastanede istirahat tercih edilmektedir.
    • Enfeksiyon riskini engellemek için yüz 2 – 3 gün sargıda kalabilir.
    • Ameliyattan sonra yüz şişkin ve kızarık olacaktır. Bu nedenle ilk bakışta yüzde asimetri görülebilir. Ödem, yüz germe operasyonunun beklenen yan etkilerinden biridir. Cilt dokusu iyileşip yenilendikçe ödem de geçer ve yaklaşık 3 – 5 gün içerisinde ortadan kaybolur.
    • 1 hafta sonra çalışma hayatına geri dönülebilir. Makyaj yapılabilir.
    • Ameliyattan sonraki ilk 2 ay ağır spor yapılmaması ve güneş ışığından kaçınılması tavsiye edilmektedir. Hastalar, güneş ışığına çıkarken güneş kremi kullanarak hassaslaşan ciltlerini koruyabilirler.

    Yüz Germe Ameliyatı Kalıcı Mıdır?

    Yüz germe işlemi yapılsa da dokular yaşlanmaya devam eder. Bu nedenle kırışıklık ve sarkmaları tamamen engellemek mümkün değildir. Yüz germe ameliyatı, yüzdeki yaşlanmayı ciddi şekilde geciktirir. Yüz germenin etkisi, çevre koşullarına ve kişinin yapısına göre 5 – 10 sene boyunca devam eder. Bu süre hastanın cildinin esnekliğine göre de değişebilmektedir. Hasta yaklaşık 1 hafta sonra günlük hayatına dönse de şişkinliğin tamamen inmesi için birkaç ay beklemek gerekebilir. Bu nedenle ameliyatın olumlu sonuçlarını değerlendirmek için en az 1 – 2 ay beklemek gerekir.

    Ankara Yüz Germe Ameliyatı Fiyatları

    Yüz germe işleminin uzun süre kalıcı sonuçlar veren bir işlem olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle yüz germe işleminde doktorun uzmanlığı oldukça önemlidir. Cerrahi operasyon konusunda deneyimli, ihtiyaçlarınızı iyi anlayacak ve tedaviyi doğru planlayacak bir doktorla estetik sürecini tamamlamanız en iyi sonuçları almanızda etkili olacaktır. Bu nedenle yüz germe ameliyatı fiyatlarını değerlendirirken hem uzmanın deneyimi hem de tedavinin size özel yönleri göz önünde bulundurulmalıdır. Çünkü bazı hastalarımızda en verimli sonucu alabilmek için birkaç estetik işlemi birlikte yapmak gerekebilir. Ayrıca yüzdeki sarkmanın derecesi, genel anestezi ya da lokal anestezi tercihi ve diğer komplikasyonlar fiyatlarda belirleyicidir. Ankara yüz germe ameliyatı fiyatları hakkında bilgi almak için kliniğimizle iletişime geçebilirsiniz. 2024 yüz germe fiyatlarımız hakkında bilgi alırken Op. Dr. Ayşe Barutçu’dan da randevunuzu alabilirsiniz.

    Şimdi Ara!
    Yol Tarifi